Przepis na bułeczki drożdżowe z grzybami

Być może nie zdajesz sobie sprawy z tego, że ciasto drożdżowe jest używane do wypieku chleba i pizzy, ale przekonasz się o tym, gdy wypróbujesz ten pyszny i zdrowy przepis. Najważniejszą rzeczą, o której należy pamiętać podczas pieczenia bułeczek drożdżowych, jest to, że nie należy używać żadnego rodzaju mleka ani wody.

Ciasto drożdżowe powstaje przez zmieszanie dwóch składników – mąki i wody, które są dobrze wymieszane. Istnieją różne rodzaje przepisów na robienie bułeczek drożdżowych z grzybami. W tym artykule podałam najlepszy przepis na bułeczki drożdżowe z grzybami.

Jak zrobić bułeczki drożdżowe z grzybami?

Wymieszaj mąkę i sól w misce. Dodaj wodę i drożdże.

Wyrabiaj ciasto przez około 15-20 minut.

Podzielić ciasto na małe kulki i uformować z nich kółka.

Przykryć ciasto ściereczką i pozostawić na pół godziny.

Uformuj z ciasta małą kulkę i polej ją sosem grzybowym.

Weź małą kulkę ciasta i pokryj ją sosem grzybowym.

Zwiń ciasto w kształt koła i rozprowadź sos na wierzchu ciasta.

Ciasto zwinąć w okrąg i posmarować sosem.

Pokroić rozwałkowane ciasto na plastry o grubości 1/2 cala.

Piecz bułki w nagrzanym piekarniku przez około 15-20 minut.

Przed przechowywaniem ostudzić bułki.

Ostudzić bułki przed ich przechowywaniem.

Wskazówki dotyczące przyrządzania bułek drożdżowych z grzybami:

Podstawowym składnikiem do przygotowania bułeczek drożdżowych z grzybami jest mąka. Jeśli zastanawiasz się, jak zrobić bułeczki drożdżowe bez użycia mąki, to jesteś we właściwym miejscu. Oto szybki i prosty przepis na bułeczki drożdżowe z pieczarkami.

Składniki:

Na ciasto:

1/2 szklanki wody

1/3 szklanki drożdży

1 łyżka cukru

1 łyżeczka soli

1/4 szklanki mąki

Masło na patelnię

Sos grzybowy:

Pół filiżanki grzybów

1 łyżka masła

1 łyżka stołowa oliwy z oliwek

1 łyżeczka papryki

1 łyżka stołowa cebuli

1 łyżeczka czosnku

Sól

Czarny pieprz

Instrukcje:

W misce zmieszaj wodę, drożdże, cukier, sól i mąkę.

Wyrabiaj ciasto przez około 15-20 minut.

Podzielić ciasto na małe kulki i uformować z nich kółka.

Przykryć ciasto ściereczką i pozostawić na pół godziny.

Uformuj z ciasta małą kulkę i polej ją sosem grzybowym.

Weź małą kulkę ciasta i pokryj ją sosem grzybowym.

Zwiń ciasto w kształt koła i rozprowadź sos na wierzchu ciasta.

Zwiń ciasto w okrąg i posmaruj je sosem.

Pokroić rozwałkowane ciasto na plastry o grubości 1/2 cala.

Piecz bułki w nagrzanym piekarniku przez około 15-20 minut.

Przed przechowywaniem ostudzić bułki.

Ostudzić bułki przed ich przechowywaniem.

Bułki drożdżowe z pieczarkami

Wnioski:

Mam nadzieję, że przepis na bułeczki drożdżowe z pieczarkami przypadł Ci do gustu. Wyjaśniłam wszystkie niezbędne kroki w przepisie, które są wymagane do przygotowania tego pysznego dania.