Pasta jajeczna z boczkiem

Pasta jajeczna z boczkiem to jedna z najpopularniejszych potraw w Polsce. Przygotowuje się ją z jajek, boczku i grzybów. Potrawa ta ma wiele zalet i jest bardzo łatwa do przyrządzenia.

Pasta jajeczna jest doskonałym źródłem białka, witamin A, E, D i B12. Ponadto produkt ten zawiera aminokwasy, które są niezbędne dla organizmu człowieka. W szczególności: lizynę i argininę. Ta ostatnia umożliwia podniesienie poziomu testosteronu we krwi u mężczyzn.

Ponadto pasta jajeczna zawiera wiele składników mineralnych – wapń, fosfor, żelazo i cynk. Produkt zawiera również selen, który pomaga chronić przed komórkami nowotworowymi u ludzi.

Produkt ten ma również pozytywny wpływ na układ sercowo-naczyniowy człowieka, ponieważ obniża poziom cholesterolu w osoczu krwi oraz zmniejsza ryzyko chorób serca i udaru mózgu.

Pasta jajeczna z boczkiem to jedno z naszych najbardziej popularnych dań. Przygotowuje się ją z jaj, mleka, sera, masła i boczku. Przepis ten był przekazywany przez pokolenia i do dziś jest przygotowywany w ten sam sposób.

Pasta jajeczna z boczkiem jest bardzo uniwersalnym produktem, który można spożywać jako przystawkę lub jako obiad czy kolację. Sam przepis nie zmienił się z biegiem czasu, ponieważ okazał się bardzo smaczny i jednocześnie zdrowy. Zawiera wiele witamin i minerałów, które przynoszą wiele korzyści organizmowi. Składniki użyte w tym daniu są całkowicie naturalne, więc nie musisz się martwić o jakiekolwiek skutki uboczne ich regularnego spożywania

Należy zauważyć, że danie to można przyrządzić nie tylko na śniadanie, ale także jako posiłek wieczorny. Sam proces gotowania nie zajmie więcej niż 20 minut, jeśli będziesz postępować zgodnie z przepisem podanym poniżej:

Pasta jajeczna z bekonem to doskonałe danie na śniadanie. Jest bardzo łatwa do przyrządzenia i nie zajmuje dużo czasu.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 40 gramów bekonu (posiekanego
  •  60 gramów sera (startego)
  • 1 łyżka oleju

Sposób przyrządzania:

1- Ubij jajka w misce. Dodaj sól i pieprz. Dodaj pokrojony boczek i ser. Dokładnie wymieszaj, aż uzyskasz jednolitą masę.

2- Na patelni rozgrzej olej na średnim ogniu i wlej do niego połowę masy jajecznej. Pozostawić na około 45 sekund z jednej strony, a następnie odwrócić na drugą stronę i smażyć przez kolejne 45 sekund na złoty kolor. Zdjąć z ognia i powtórzyć tę czynność z pozostałą częścią masy.

Potrawa ta jest również dobra dla osób, które chcą schudnąć. Dzieje się tak dlatego, że pasta jajeczna z bekonem ma niewielką zawartość tłuszczu, a mimo to zawiera białka i inne składniki odżywcze, które pomagają organizmowi stać się silnym i zdrowym.